FAQ

FAQ

Gaat de rondleiding ook door als het regent?:

Ja, ook als het regent gaat de rondleiding door; neem dan een regenjas of paraplu mee! Ook in de regen heeft Toulouse zijn charme! :-)

Hoe kunt u mij herkennen?:

Ik heb een flyer van Ontdek TOULOUSE! bij me.

Hoe kan ik betalen?:

U kunt contant betalen aan het begin van de rondleiding. Wilt u er rekening mee houden dat ik niet veel wisselgeld bij me heb?

Waar parkeren?

Parkeren in Toulouse is geen probleem. Er zijn veel parkeergarages en zeker in vakantietijd is er voldoende ruimte.
De parkeergarage onder het Capitole is het dichtst bij. Dan bent u in 2 minuten bij de Donjon. Maar ook de Parkeergarages Jean Jaures en Saint Georges zijn goede opties (Reken 5-10 min lopen). Op de borden langs de straat staat aangegeven hoeveel plaats er nog is, maar ik verwacht geen problemen. Parkeren in parkeergarages kost ca 0,70 EUR per 15 minuten. Naar mate u langer parkeert wordt het iets voordeliger. Ook zijn er verschillen in prijs per parkeergarage.

Adressen:
Parkeergarage Capitole:
Place du Capitole
31000 Toulouse FRANCE

Parkeergarage Jean Jaures:
16 Allée Jean Jaurès
31000 Toulouse FRANCE

Parkeergarage Saint Georges:
Boulevard Lazare Carnot (ingang +/- 100 m na zijstraat Rue Caraman)
31000 Toulouse FRANCE
(zie ook http://www.vincipark.com/en/parkings/capitole-31000100)

U kunt ook met de metro komen (http://www.tisseo.fr/). Parkeer uw auto dan bij Argoulets ( een P+R, langs de A62/A61, afslag 15 La Roseraie), U neemt dan Metrolijn A richting Basso Cambo en stapt uit bij halte Capitole. De metro gaat om de 3/4 minuten en doet er ca 6 minuten over. U kunt een kaartje kopen voor 2 deplacements p.p. (3.10 EUR p.p.) zodat u heen en weer kunt. Als u van plan bent de hele dag in de stad te blijven is dat misschien voordeliger. Blijft u een paar uurtjes dan maakt het niet veel uit.

Hoe lang duurt de rondleiding?

De rondleiding duurt ongeveer 2,5 uur. Het hangt af van de grootte van de groep en het enthousiasme van iedereen. Bent u aan een tijdsduur gebonden, laat dat dan vooraf even weten, zodat u niet in tijdnood komt.

Waar start de rondleiding?:

De rondleidingen beginnen voor het Office de Tourisme de Toulouse, adres: Donjon du Capitole – Square Charles de Gaulle.

Comments are closed