Ontdek TOULOUSE! en Lekker eten

Ontdek TOULOUSE! en Lekker eten

LaCendreecheminee

Als stadsgids wil ik u natuurlijk ook informeren over leuke, lekkere en gezellige restaurantjes. Dat leer je niet uit een boekje of door erlangs te lopen… Dus ga ik op onderzoek uit om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren. Mijn man is helaas weer de klos en moet helpen met ‘DE ZAAK’. Minimaal 1x per week proberen we een nieuw adresje. De leukste en lekkerste restaurantjes vindt u terug op mijn blog. Hieronder volgen 2 van mijn favorieten. Beide restaurants bevinden zich op een paar passen van Place Esquirol.

La CENDREE

Aan dit restaurantje heb ik vanaf het begin dat ik Toulouse kwam mijn hart verloren. Het personeel is vriendelijk, het eten lekker en de ambiance gezellig en bijzonder.

Het is een ‘echt restaurant’ en daar bedoel ik mee dat je er over het algemeen niet heen gaat voor een snelle hap. Maar gewoon als je ‘uit’ eten gaat.
Onder het wapen van Toulouse wordt het vlees bereid in een enorme ‘cheminée’ (open haard). Het vuur wordt zo nu en dan aangeblazen met een grote blaasbalg die aan de lambrisering is bevestigd. De grote openhaard, de blaasbalg en de dikke muren geven je het idee dat je in een kasteel zit. Ook de crème brule wordt met een ijzer uit het vuur bereid!

La Cendrée serveert de franse keuken. De gerechten zijn met zorg bereid, met verse producten. De prijzen vind ik zeer redelijk. La Cendrée heeft een aantal menu’s voor u samengesteld, maar u kunt ook à la carte eten.

Wordt u graag verrast door iets lekkers uit de streek, dan is het menu Découverte (3 gangen) een aangename verrassing. Dit menu kost ca 35 EU en het laat u kennis maken met gerechten uit de buurt.
Voor de zuidelijke kost bestelt u het menu ‘Grand Sud-Ouest’. Het hoofdgerecht van dit menu (toen ik er was) is Cassoulet, dit is een beetje zware kost, maar u kunt eigenlijk niet Toulouse verlaten zonder dit een keer geproefd te hebben. Nergens heb ik zo’n lekkere Cassoulet gegeten als bij La Cendrée. Cassoulet is een bonenschotel gecombineerd met vlees en worstjes. In Toulouse is er vaak eend toegevoegd en dat is hier ook het geval.

De eigenaresse van de zaak, Céline, is een zeer enthousiaste dame. Samen met haar team geeft ze u graag advies wat te eten en welke wijn er goed bij smaakt.

Wilt u echt ‘de Toulousian Way’ gaan, of beter gezegd ‘A la Toulousain’, dan begint u de maaltijd met een Kir à la Violette!

La Cendree is 7 dagen per week geopend voor lunch en diner
Voor openingstijden : www.lacendree.com
Adres :
11 Rue des Tourneurs
31000 Toulouse
05 61 25 76 97

CONVI’PIZZA

Het tweede restaurant dat ik met u wil delen is CONVI’PIZZA.
Ik vond deze pizzeria in Le Petit Futé (-De kleine slimmerik-), een stadsgids met uitgaanstips voor Toulousains. In Le petit futé worden restaurants ingedeeld in ‘begin van de maand’, ‘midden van de maand’ en ‘eind van de maand’. Convi’Pizza is een ‘einde van de maand’ restaurant. Wat echter niets af doet aan smaak van de pizza’s, sfeer en de vriendelijkheid van de bediening!

Het is een kleine pizzeria in één van de smalle middeleeuwse straatjes van Toulouse. Je kunt op het kleine gezellige terras in het straatje terecht of plaats nemen, binnen, op een van de banken… Het is een gezellige kleine pizzeria waar de pizza’s met zorg worden bereid en dat proef je! Het menu is te lezen op de grote borden aan de muur.
De eigenaars -Ignazio Correale en Celine Guillet- maken hun doel helemaal waar.  Hun doel is namelijk :’ Proposer aux Toulousains de véritables pizzas comme là-bas‘ of wel: ‘Pizza’s voor de Toulousains zoals DAAR !..‘ Ik kan het beamen ze zijn heerlijk en ze smaken zoals ‘DAAR’! De wijn is goed en als je na de pizza nog ruimte hebt voor een nagerecht dan is de Tiramisu ‘fait maison’ een aanrader !

Convi’Pizza is geopend voor lunch en diner van dinsdag tot zondag (maandag gesloten).

Voor openingstijden : www.Convipizza.fr
Adres :
35, rue des Filatiers
31000 Toulouse
05 61 53 54 39

Goed om te weten

Restaurants in Zuid-Frankrijk en dus ook in Toulouse hebben wat andere openingstijden dan dat we in Nederland gewend zijn. Ook verschilt de eetcultuur. Fransen eten tijdens de lunch vaak ook warm. Restaurants bieden vaak aantrekkelijke ‘formule déjeuner’ (lunch menus) aan. je kiest dan entree+plat (voor- en hoofdgerecht) of plat+dessert (hoofdgerecht en dessert). Heb je echt honger dan kies je natuurlijk alle gangen!

Veel restaurants openen rond 12 uur hun deuren om dat rond 2 uur weer te sluiten. Voor het diner gaan ze dan weer open ergens tussen 7 en 8 uur, dat verschilt per restaurant. Sommige restaurants zijn alleen tussen de middag open, anderen juist alleen s’avonds.  Natuurlijk zijn er ook restaurants die helemaal niet sluiten tussen lunch en diner.

Sommige restaurants zijn 1 dag per week gesloten. Dat is meestal de zondag of de maandag. Check dat voor je gaat om teleurstelling te voorkomen. Onlangs heb ik een App ontdekt: The Fork. Niet alle restaurants zijn bij deze App aangesloten (ca 200), maar je kunt net als bij Couverts een tafeltje reserveren.

Bonne dégustation!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>