Ontdek TOULOUSE! met de Tour de France in de buurt!

 10496.start utrechtOntdek TOULOUSE! met de Tour de France in de buurt!

Afgelopen weekend is de Tour de France in Nederland van start gegaan en dat was een groots evenement. Via België zakt de Ronde van Frankrijk nu snel af naar Frankrijk. Na een paar etappes in het westen van Frankrijk komt de toerkaravaan op maandag 13 juli aan in Pau in de Pyreneeën voor een dagje rust. De ronde van Frankrijk begint dan al in de buurt van Toulouse te komen. Maar echt dichtbij is ie pas op 16 juli!
… In de buurt op vakantie om te genieten van de Tour de France in het zuiden van Frankrijk?, dan is dat  een uitstekende gelegenheid om ook eens Toulouse te ontdekken!

Op vrijdag 17 juli start de tour in Muret, – 30 kilometer onder Toulouse-

Op vrijdag 17 juli start de tour in Muret, -30 kilometer onder Toulouse-. De etappe voert van Muret naar Rodez om dan verder naar het Oosten te gaan en de Midi-Pyrenees te verlaten.
Maar ook op donderdag 16 juli komt de tour behoorlijk dichtbij! De tour voert dan van Lannemezan naar Plateau de Beille door de prachtige Ariege, ongeveer een uurtje van Toulouse.

Toulouse favoriet bij de Fransen, dus kom dat ervaren!

Toulouse is bij de meeste Nederlanders minder bekend, zeker als je het vergelijkt met Parijs, Bordeaux en s -Carcassonne, de mooie middeleeuwse citadel in de Midi-Pyrenees…… Maar als je de Fransen zelf vraagt wat hun favoriete stad is, dan zetten ze vaak Toulouse op nr 1!
Toulouse, La Ville Rose, heeft het allemaal. Een moderne stad met middeleeuwse straatjes, brede avenues uit de 19de eeuw met prachtige gebouwen incl. decoraties, een rivier – La Garonne- die voor verkoeling zorgt en tal van pleintjes met terrassen en fonteinen. Toulouse is een studentenstad en bruist 365 dagen per jaar.
Daarbij komt dat het Toulouse economisch gezien erg goed gaat en dat heeft alles te maken met het feit dat Toulouse de thuishaven is van Airbus. Het maakt van Toulouse een internationale stad met vele evenementen. Zeker in de zomer val je met je neus in de boter.

In de buurt van de Tour de France? Wat is leuk om te doen voor of na de Tour?

Natuurlijk zeg ik: kom naar Toulouse! Leef het Franse leven in deze mooie stad, geniet van heerlijk eten, goede wijnen: Nou ja.. En boek natuurlijk zo’n leuke wandeltoer. Ik laat u de highlights zien en vertel leuke verhalen.

Te heet? Valt mee!

De rondleidingen zijn allemaal in de ochtend. Het einde van de huidige ‘Canicule’ (hittegolf) is bijna in zicht. De toers beginnen ‘s ochtends en eindigen rond een uur of 12. Op hete dagen is het ‘s ochtends meestal rond de 23 graden als we starten, en dat is goed te doen (voor precieze verwachting, raad even het weerbericht).

Toulouse heeft ook een strand!

Van 5 juli tot 6 september is er op 3 plaatsen een strand in de stad! Even te heet, hier kun je je verkoelen!
Kijk op: Toulouse Plages

Wat verder te doen in Toulouse?

Naast interessante musea en mooie kerken en lekker verpozen op de vele terrasjes en pleinen worden er in de zomermaanden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er op 14 juli (nationale feestdag) een groots concert met vuurwerk vanaf 21h15. En van 14 juli tot 6 september staat er een enorm reuzenrad opgesteld op de oever van de Garonne. s’Avonds prachtig verlicht en geeft een fantastisch uitzicht over de stad. Verder is er op drie plaatsen langs de rivier een strand ingericht..

Voor alle evenementen en data kijkt u op de website van het Office du Tourisme

Voor meer informatie over de regio, kijkt op deze – Nederlandstalige – website over de midipyrenees. Ook vindt u hier meer nieuws over de tour de France in de regio.

In de omgeving

De Etappes van 14 en 15 juli liggen verder van Toulouse, nl. rondom Pau en Tarbes. Liefhebbers van bergwandelingen kunnen hier zeker aan hun trekken komen. Het ligt nl. vlakbij Parc National de Pyrenees. Zelf vond ik de wandelingen rondom Cirque de Gavernie prachtig. Ook Lourdes ligt op een steenworp afstand van de etappes van 14 en 15 juli. Ook al ben je niet gelovig, bedevaartsoord Lourdes is bijzonder om een keer te ervaren.

In de Midi-Pyrenees is van alles te doen en te beleven. In de Ariege kunt u prachtig wandelen. Fietsen doet u langs het Canal du Midi. Carcassonne is een prachtige citadel (zie website midi-pyrenees).

Toulouse bereiken

Toulouse is natuurlijk te bereiken met de auto. Ongeveer 1200 km vanaf Utrecht. Bij Hazeldonk de grens over en dan in 1 rechte streep naar beneden, simpel als wat!. Als u wat korter blijft, of liever niet rijdt kunt u natuurlijk ook vliegen. Sinds maart vliegt easyJet 3x per week op Toulouse vanaf Amsterdam. Als je een beetje handig boekt kun je al voor 80 EUR heen en weer. KLM-AirFrance vliegt dagelijks op Toulouse.

1069769_tdf_toukaart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>