Ontdek TOULOUSE! -met kinderen-

Ontdek TOULOUSE! -met kinderen-

Nu de schoolvakanties zijn begonnen waaien Nederlandse gezinnen uit over Europa, en ook naar het zuiden van Frankrijk, ook naar Toulouse!.
Na een rondleiding door de stad vragen ouders dan vaak aan mij wat is nu nog leuk om te doen.
Aangezien ik zelf geen kinderen heb, heb ik de Hollandse ouders in Toulouse gemobiliseerd en hen gevraagd wat hun kinderen het liefst doen in Toulouse. Dit is wat zij daarover zeggen:

Wat nog meer te doen in de Stad?

In het ZOMER SEIZOEN organiseert de gemeente van Toulouse talloze leuke evenementen en attracties voor haar burgers. En daar kan iedereen van meegenieten.

Toulouse Plage

Tlse-plage-2015-Affiche

Een van de grootse evenementen is Toulouse Plage.
Toulouse ligt niet heel ver van het strand, maar toch altijd meer dan een uur rijden. De Toulousains – jong & oud – kunnen daarom op verschillende plaatsen langs de Garonne genieten van een strand. Op dit ‘strand’ worden ook allerlei activiteiten georganiseerd voor verschillende leeftijden. Voor de ‘grootten’ zijn er trampolines en een ‘parcours aventure’ vrij vertaald een parcours waar je in de hoogte kun slingeren. Voor de ‘kleintjes’ (kleiner dan 1 m 15 ) zij er glijbanen en andere ludieke speel attributen, je hoeft niets mee te nemen, alleen je goede humeur.
Natuurlijk is er ook een strandgedeelte met zand waar je onder andere kunt beach volleyballen en voetballen,  ook is er de mogelijkheid veld sporten te doen. Dit is een kleine selectie van de activiteiten die je van 5 juli tot 6 september kunt vinden op de stranden van Toulouse. Er zijn 3 locaties, de meeste activiteiten zijn te vinden op ‘Praires des Filtres’. Bezoek de website voor meer informatie en de kalender met activiteiten. Website Toulouse Plages. Klik op de plattegrond hieronder om het programma van Toulouse Plages te openen.

ob_0ca93d_tlse-plage-prairie-des-filtres

Klik om het programma van Toulouse Plage 2015 te openen

 

Het REUZENRAD, ofwel: La GRANDE ROUE

Eén van de attracties die ieder jaar terugkomt is het reuzenrad. s’Avonds prachtig verlicht en een ritje geeft een adembenemend uitzicht over de stad.  Het RAD draait vanaf 14 juli tot 6 september. Zondag t/m donderdag vanaf 11 uur ‘s ochtends tot middernacht, vrijdag, zaterdag én feestdagen kun je er tot 1 uur ‘s nachts in. Een kaartje kost voor kinderen € 3 en voor volwassenen € 4.

En verder?

Le Jardin des Plantes – mét heerlijke speeltuin-

Geen zin in het strand maar toch buitenspelen en ravotten? Dan is er een mooie speeltuin in  Le Jardin des Plantes. Het is een mooi park met veel schaduw. Belangrijk is natuurlijk dat er een speeltuin is voor de kinderen met oa eendjes, draaimolens en botsauto’s. In de vakanties zijn deze attracties dagelijks geopend, buiten het vakantieseizoen op woensdagmiddag en in het weekend.

Le Museum de Toulouse (het Natuur Historisch Museum)

Een museum is natuurlijk ook een uitstekende manier om even af te koelen als het buiten loeiheet is. Le Museum de Toulouse (het Natuur Historisch Museum) is aan de rand van Le Jardin des Plantes gevestigd. Ze hebben een goed restaurant met terras, dus zijn de ouders ook meteen gecoverd! Het museum is trouwens echt de moeite waard, enorme skeletten staan opgesteld of vliegen door de lucht. Ze hebben een grote collectie (opgezette) dieren al dan niet met een hoge aaibaarheidsfactor. Zelf was ik behoorlijk onder indruk van de insecten afdeling… nee ze leven niet meer. Maar goed, dan blijven ze tenminste stil zitten en kun je ze goed bekijken:-) !
Goed om te weten is dat bij slecht weer veel musea activiteiten voor kinderen organiseren.
Le Museum de Toulouse  heeft een leuke (kleine) tijdelijke expositie ( tot zomer 2016). Deze heet ‘GIRAFAWALAND’. GIRAFAWALAND is een denkbeeldige wereld in Afrika helemaal geinspireerd door …je begrijp het al… Giraffen. De mensen die er wonen heten ‘GIRAFAWARAS’.

LE MUSEUM DE TOULOUSE adres:
35 allées Jules Guesde, vlakbij Le Grand Rond (ingang via  Le Jardin des Plantes)
TOULOUSE
+33 5 67 73 84 84
www.museum.toulouse.fr

Musee Georges Labit

Er zijn natuurlijk nog tal van musea, ik noem er hier nog 1: Musee Georges Labit.  Het is een museum dat bestaat uit de verzameling van ontdekkingsreiziger Georges. Het is een verzameling Aziatische kunst en kunst uit het oude Egypte. De kinderen van een vriendin zijn wild van het museum, ze hebben er een echte mummie.

MUSEE GEORGES LABIT adres:
17, rue du Japon
31400 TOULOUSE
Musee Georges Labit 

In mijn volgende edities van ‘Toulouse Ontdekken’ komen ongetwijfeld nog meer musea aan de orde. Voor nu laat ik het erbij. Het office du tourisme van Toulouse heeft ze allemaal voor u op een rijtje gezet. www.toulouse-tourisme.com

Buiten het centrum -AEROSPACE-

Toulouse zou je de hoofdstad van Europa kunnen noemen op het gebied van luchtvaart. Airbus heeft hier haar hoofdkantoor. Er zijn een aantal leuke attracties die met lucht- en ruimtevaart te maken hebben die zeker de moeite waard zijn.

La Cite de l’ Espace

9bacacfb-b9a9-406d-9097-0c47e2a09299_134La Cite de l’Espace is een themapark rondom ruimtevaart. Vanaf een afstand herken je het park al, er staat een enorm model van de Ariane 5 Raket. In het park zijn vele modellen van ruimtevaar/voertuigen, vaak op ware grootte. Zo is het mogelijk aan bord te klimmen van het Soyouz ruimtevaarttuig en een replica van de MIR te bekijken. Speciaal voor kinderen er het platform voor kleine Astronauten, een ruimte speeltuin. Dit is zeker nog niet alles. Er zijn 2 filmzalen waar via 3D films de laatste innovaties op het gebied van ruimtevaart met de bezoekers worden gedeelte. Nog echter wordt het in het Planetarium (een scherm van 360° graden en astronomische stimulator) waar je als bezoeker niet in de hemel kijkt, maar waar het is alsof je je er bevindt!

LA CITE DE L’ESPACE adres:
Avenue Jean Gonord
31200 TOULOUSE
+33 5 67 22 23 24
 www.cite-espace.com 

De toegangsprijzen in het hoogseizoen bedragen € 17,50 voor kinderen en € 24 voor volwassenen. Het park opent dagelijks om 10.00 uur, de sluitingstijden kunnen verschillen. Soms is het park zelfs tot 23.00 uur geopend. Kijk voor alle details op de website (ook in het engels) www.cite-espace.com . Het is mogelijk om de kaartjes vooraf via internet te bestellen.

Airbus Bezoeken -Let’s Visit Airbus-

taxiway-a380-devant-l-usine-jl-lagarde-re-blagnacIn Toulouse bevindt zich het hoofdkantoor van Airbus, ook wordt in Toulouse aan vliegtuigen en satellieten gebouwd. Airbus biedt u de mogelijkheid om eens een kijkje achter de schermen te nemen in een 1,5 uur durende rondleiding.  U krijgt oa meer inzicht in de bouw van de A320.

Als u Airbus wilt bezoeken moet u zich hier vooraf voor aanmelden… en doe dat tijdig, want er zijn veel mensen die dit willen en de plaatsen zijn beperkt. Om teleurstellingen te voorkomen, is het aan te raden is om dit al voor uw vertrek naar Frankrijk te doen.
Vergeet niet uw identiteitsbewijs mee te nemen, u hebt het nodig om binnen te komen.
Als u ook graag Aeroscopia – het nieuwe luchtvaart museum – dan is het voordeliger als u de beide tickets tegelijk besteld.

Een toegangskaartje voor Let’s Visit Airbus bedraagt voor kinderen € 13 en voor volwassenen € 15,50. Let’s Visit Airbus is op zondag en feestdagen gesloten. Kijk voor de details, openingstijden en voor het reserveren van tickets op de website van Let’s visit Airbus (ook in het engels beschikbaar) www.manatour.fr.

LET’S VISIT AIRBUS adres:
Allée André Turcat
31700 BLAGNAC
+33 5 34 39 42 00
www.manatour.fr

Musee Aeroscopia

Dit splinter nieuwe luchtvaart museum net buiten Toulouse opende begin dit jaar haar deuren.
We vinden het allemaal normaal: Op reis voor het werk, weekje met vakantie -we stappen het honderden tegelijk in de grote ijzeren vogels…- toch kan dat nog niet zo lang. 100 jaar geleden waren er op diverse plaatsen op de wereld pioniers die liggend op houten constructies probeerde te vliegen. Aan het doorzettingsvermogen van deze uitvinders hebben we het te danken dat we nu zo makkelijk de wereld rond gaan. Dit museum vertelt de geschiedenis van de luchtvaart en dan vooral de historie van Airbus.

Kinderen betalen  9,50 en volwassenen € 11,50. Als u zowel Airbus als Aeroscopia wilt bezoeken dan zijn er combinatietickets mogelijk en dit kan voordelig zijn. Kijk voor alle details op de website van Aeroscopia

Musee Aeroscopia adres:
Allée André Turcat
31700 BLAGNAC
+ 33 (0)5 34 39 42 00
www.musee-aeroscopia.fr

IJS! -in TOULOUSE-

IJs is natuurlijk altijd goed, maar toch is het ene ijsje het andere niet is.
Mijn ‘informanten’ konden het niet helemaal eens worden over wat nu de beste ijssalon is… En of het wachten het waard is bij ‘de beste’998388_187307591430541_535579176_n

Hieronder een aantal van de favoriete salons!

De meeste stemmen kreeg toch wel Amorino op het hoekje van Place du Capitole. Er staat dan ook regelmatig een flinke rij. Insiders zeggen dat het het wachten meer dan waard is!

AMORINO adres:
16 Place du Capitole
31000 TOULOUSE
www.amorino.com

Veelvuldig genoemd is Ô Sorbet d’Amour vlak bij Galeries de Lafayette, naast bios Utopia.

Ô SORBET d’AMOUR adres:
28 Rue Montardy
31000 TOULOUSE
www.sorbetdamour.fr

Cooky Woogy ijssalon in een zijstraat van place St Georges

COOKY WOOKY adres:
12 Rue Alexandre Fourtanier
31000 TOULOUSE
www.facebook.com/cookywoogy

 Fijne vakantie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>