Ontdek TOULOUSE! Toulouse ontdekt de Hollanders!

Ontdek TOULOUSE!: Toulouse ontdekt de Hollanders…

Vorig jaar heeft Easyjet ontdekt dat Toulouse een aantrekkelijke bestemming is voor (weekend)trips, nu heeft ook het Office du Tourisme zich gerealiseerd dat Toulouse nog behoorlijk onbekend is onder de Nederlanders en dat is natuurlijk zonde!

Het goede leven

Naast fietsen, kamperen en wandelen in de natuur, zijn Nederlanders gewoon dol op het goede leven. Een citytrip op zijn tijd hoort daarbij. En dan het liefst naar een stad waar iets te zien en te beleven valt, waar je lekker kunt eten en drinken en waar de zon schijnt. Als je er dan ook nog goed kunt shoppen dan is dat helemaal mooi meegenomen!

Natuurlijk willen ‘wij’ graag met een goed glas wijn of een lekkere kop koffie op een terras genieten in de zon en zien wat er om ons heen gebeurt… In Toulouse is dat allemaal mogelijk.BAR DU MATIN©P.NinVilledeToulouse

Toulouse ligt erg gunstig en is goed bereikbaar. Dagelijks vertrekken er directe vluchten uit Amsterdam naat Toulouse (Easyjet en/of KLM). Het is een kleine 2 uur vliegen. Het vliegveld ligt maar 7 km buiten de stad, in het centrum ben je dus zo.

Ook prima te combineren met andere mooie bestemmingen in de buurt

Besluit je Toulouse te combineren met een andere bestemming of activiteiten in Zuid-Frankrijk dan zit je hier ook goed: 1,5 uur rijden van de Middellandse Zee, een kleine 2 uur rijden van de Atlantische Oceaan. Het dichtstbijzijnde skistation ligt op 1.5 uur rijden en in de zomer kun je heerlijk hiken, fietsen en andere bergsporten beoefenen in Pyreneeën.

Twee mooie steden in 1 trip… ? Rij vanuit Toulouse door naar het zuiden en je staat binnen 4 uur op de Ramblas (Barcelona). Kortom Toulouse is uitstekend te combineren met andere bestemmingen in de regio.

Jullie gaan van ‘ons’ horen!

Het is dus hoog tijd dat de Nederlanders op de hoogte gebracht worden van hoe leuk het relatief onbekende Toulouse is. Daarom was Muriel Martin deze week in Nederland. Muriel is verantwomarktordelijk voor de promotie van Toulouse en vliegt de hele wereld over: Canada, de VS, China, Korea, Japan etc. etc… Ons landje zat nog niet echt in het vizier van het promotieteam van Toulouse, gelukkig is daar nu verandering in gekomen.

Gelukkig weten straks steeds meer mensen hoe dichtbij Toulouse is.. dat als het in Nederland nog koud en guur is je hier al op slippers rond stapt. Lekker kunt shoppen, bij kunt komen op terrasjes of aan de oever van de Garonne en ook nog wat cultuur kunt opsnuiven… Ik zou zeggen, wacht niet op de promotie campagne van Toulouse… maar kom gewoon! 

Muriel was dinsdag 2 maart 2016 op de workshop in Naarden waar tal van Nederlandse touroperators, individuele reisagenten, journalisten en bloggers zich lieten informeren over de mooiste plekjes in Frankrijk. Ik ging met Muriel mee om Toulouse nog beter onder het voetlicht te brengen.

Lisette van Gelder (links) en Muriel Marin (rechts)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>